+36 (30) 338 0099

Budapest - Eladó Ház

Elhelyezkedés
XII. kerület, Kútvölgy
Alapterület
695 m2
Irányár
3.300.000 €
Hirdetés azonosító
292336

Leírás

Az ingatlan a 12. kerület elegáns zöldövezetében helyezkedik el. Műemlék jellegű kastély épület, amihez egy 2164 nm-es ős fás kert tartozik. A ház 1890-es évek elején épült úgynevezett Koller-villa.
Önmagában egyedi és különleges stílusú kastélyépület melynek tervezője Sándy Gyula aki a Moszkva téren álló Posta Palotát is tervezte. Európa szintű híres tervező volt , főként Svájcban , Franciaországban dolgozott . A Kastély épület Horthy Miklós vadászkastélyaként volt használva melyben megjelennek a Francia Cote D’Azure stílus jegyei is. Az államosítás előtt egy ősfás vadászterület tartozott hozzá. A ház jelenlegi lakott területe 695 nm, az építészeti tervek alapján kb. + 60 nm-rel bővíthető kb 750 nm . Jelenleg nyitott parkoló van a gépkocsik részére. A könnyű szerkezetű garázs építése megengedett 4-6 autó számára, így a nyitott és fedett beállással összesen maximum 10 autó elhelyezésére van lehetőség.
A házban jelenleg 4 lakás van, mellyek közös falai összenyithatók, vagy bármilyen más módon tervezhetők és átalakíthatók. Mivel a kastély épület egy házként üzemelt, igény szerint funkcionalitásában jól alakítható. Az ingatlan belső lakásai teljesen felújított állapotban vannak kivéve a pincelakás . A tetőtérben elkészült egy különálló kb. 194 nm es Penthouse lakás , különálló víz , gáz , villany rendszerrel melynek Nettó belmagassága 3, 20meter . A Penthouse lakáshoz egy 38 nm es panorámás terasz tartozik melyről láthatjuk a Parlament csodálatos épületet. A 791 nm es tetőfelület a legújabb Cembrit palatetőre lett kicserélve . Az alatta lévő tető, fa és ács szerkezetek teljesen fel vannak újítva , lecezve , lekezelve és dupla szigetelő réteggel vannak ellátva . 2021 nyarán a külső homlokzat renoválása van előirányozva.
A Villa jelenleg társasház melyben 3 lakás belülről felújított állapotban van .
A 4. lakás egy félszuterén lakás kiépítésére van megtervezve amely felújítása ez év 2021 májusi kezdéssel van tervbe véve.
Ehhez a lakáshoz tartozik egy boltíves borpince mely barátok megvendégelésére kiválóan alkalmas. A villa egy titkos menekülőutat is rejt magában .
Mind emelett alagsori lakásban kialakítható egyedi spa vagy akár egy különálló iroda a tulajdonosa részére.

Kapcsolati adatok

Murarik Zoltán

Murarik Zoltán

Értékesítő

+36-70-332 7563

rozsadomb@qarat.hu

Érdeklődjön az ingatlanról, e-mailben!

Hasonló ingatlanok