+36 (30) 338 0099

Közös lónak túrós a háta? - a közös ingatlantulajdon megszüntetése

Mikor ingatlan értékesítésről esik szó, leggyakrabban a teljes ingatlan tulajdonjogának eladásáról beszélünk, ugyanakkor gyakori az az eset is, mikor egy adott ingatlannak több tulajdonosa van.

Mennyit engedsz a feléből? - alkudozási tippek ingatlan adásvételhez

Az ingatlan a kifejezetten nagy értékű vagyontárgyak csoportjába tartozik, így az árban néhány százaléknyi alku is legalább százezres, de akár milliós nagyságrendű különbséget jelenthet. A vevő szemszögéből ez természetesen rendkívül jól hangzik, ugyanakkor, ami az az alku egyik oldalán nyereség, a másik oldalon veszteségként jelenik meg.

Drágul az ingatlanokról való tájékozódás - megszűnik a nem hivatalos tulajdoni lap

Ingatlan adásvételi ügylet során az egyik legfontosabb lépés a pontos tájékozódás a szóban forgó lakással vagy házzal kapcsolatban. Mint ahogy egy korábbi cikkünkben is írtunk róla, sok esetben előfordul, hogy még maga a tulajdonos sincs tökéletesen tisztában azzal, pontosan milyen terhek vagy más személyt illető jogosultságok vannak az ingatlanára bejegyezve, ezért is nagyon fontos, hogy még a megállapodást megelőzően lekérjük a megvásárolni kívánt ingatlan tulajdoni lapját.

Az ingatlan bérbeadás formái

A befektetési célú ingatlan vásárlás egyik fő kérdésköre, hogy milyen módon lehetséges az adott ingatlanból a lehető legbiztonságosabb és kiszámíthatóbb módon bevételt realizálni.

Ingatlan ajándékozás: mik a szabályok és mennyi az illeték?

Az ünnepek közeledtével egyre gyakrabban kerül előtérbe az ajándékozás kérdése, így ebben a cikkünkben most azzal fogunk foglalkozni, milyen szabályok mentén és milyen terhek mellett lehetséges ingatlant ajándékozni.

Meddig nőhet még a lufi, mielőtt kidurran?

15 éves csúcsot dönthetett az éves lakáspiaci áremelkedés

Bár a szkeptikusok már évek óta rebesgetik, hogy az ingatlanpiaci dinamikának lassan fordulnia kell, a világpolitikai és gazdasági események pedig egyértelműen alapot is adnak a tendencia fordulásának feltételezésére, úgy tűnik, a lufi mégis csak tovább duzzad.

Társasház alapítás - folyamat és alapfogalmak

A rezsi-ár változások kapcsán rendkívül aktuálissá vált a társasház alapításának témaköre, hiszen a több generációs családiházak esetén ez a módszer sokat faraghat a várhatóan rendkívüli mértékben emelkedő energiaárak mértékén.

Vajon milyen hatással lesz a rezsi ár növekedés az ingatlanpiacra?!

2022 augusztusától a kormány energiavészhelyzetet hirdetett és ennek részeként a „rezsicsökkentés” néven ismert energiaár kedvezményeket is korlátozták. A határozat értelmében az átlagfogyasztásként meghatározott mérték felett (földgáz esetében: 144 köbméter/hó, villamos energia esetében: 210 kilowattóra/hó) a piaci árat kell megfizetnie a lakossági fogyasztóknak is.

Birtokbaadási kisokos II.: 7+1 tipp vevőknek a zökkenőmentes átvétel érdekében

Korábbi cikkünkben már körbejártuk a témát, mik azok a legfontosabb teendők, amit eladóként a birtokbaadással kapcsolatosan érdemes megtenni az adásvételt követően.

Most nézzünk meg egy másik aspektust, mégpedig azt, hogy mik a legfontosabb teendői az új tulajdonosnak a birtokbaadással összefüggésben.

Birtokbaadási kisokos: 7+1 tipp eladóknak a zökkenőmentes átadás érdekében

Egy ingatlan eladással egybekötött költözés mindig rendkívül izgalmas és összetett feladat. Bár sokan azt gondolnák, hogy a szerződéskötéssel az ügylet lényegi része le van tudva, ugyanakkor sok teendő adódik ezt követően is, ha azt szeretnénk, hogy minden flottul és konfliktusoktól, fennakadásoktól mentesen történjen.