+36 (30) 338 0099

A 10 leggyakoribb kérdés és válasz a jelzáloghitellel kapcsolatban

Ingatlanvásárláskor a vevők túlnyomó többsége hitelfelvételhez folyamodik, hiszen a több tíz, esetenként akár százmilliós nagyságrendű ingatlanárakat csak kevesen tudják saját tőkéből fedezni.

Itt vannak a részletek: Új fejlemények a CSOK PLUSZ-szal kapcsolatban

A január elsején induló program keretében a vállalt gyermekek számától függően 15-től 50 millió forintig terjedő, kamattámogatott hitelt igényelhetnek az arra jogosultak.

Fellélegezhetnek a gyermeket tervező családok: 2024-ben sem szűnik meg, sőt, megújul a CSOK

Bár a 2024-től életbe lépő, új Családi Otthonteremtési Kedvezmény pontos részleteit csak novembertől ismerhetjük meg, a bejelentést megtették és a legfontosabb információkat már közzé tették az október 25-i kormányinfón.

Elkezdődött a tanév, egekben az albérlet árak. Megéri bérelni?

Bár a tavalyi év végén még stagnáló-csökkenő tendenciát mutattak az albérlet árak és ez év elején még mindig elmaradt az albérlet árak növekedése az inflációtól, őszre megérkezett a nagy bumm és kilőttek az árak.

Nagy a kínálat, kevés a vásárlás. Eljött az alku ideje!

Értékesítésben van egy nagyon fontos aranyszabály, miszerint: Minden annyit ér, amennyit adnak is érte. Tehát ha a cél a viszonylag rövid határidőn belüli értékesítés, meg kell vizsgálnunk, hogy az eladásra kínált ingatlanunk a vevői rétegnek mennyit ér meg, az aktuális piaci állás szerint mennyit kérhetünk el optimálisan ingatlanunkért.

Biztos, hogy per- és tehermentes a társasházi lakás?

Ingatlan vásárlásakor a legfontosabb tényezők közé tartozik a fennálló tartozások és esetleges követelések ellenőrzése. Egy esetleges közüzemi tartozás a későbbiekben eladónak és vevőnek egyaránt sok fejfájást és magas költségeket is jelenthet, így nagyon fontos minden vásárlónak meggyőződnie arról, hogy a megvásárolni kívánt ingatlannal kapcsolatban nem áll fenn semmilyen befizetési elmaradás és az eladó érdekei is azt diktálják, hogy ne hallgasson el semmilyen ezzel kapcsolatos információt.

Most már hivatalos: 2024-től változik a családtámogatási rendszer

Ahogyan arról már egy korábbi cikkünkben is írtunk, az idei évben a - várakozásokkal ellentétben - változatlan feltételekkel folyamodhatnak a gyermekvállalásra készülő házaspárok Babaváró hitel igényléshez, a 2024-es évtől azonban már biztosan változnak a családtámogatási rendszer egyik legfontosabb bástyájaként számontartott, szabad felhasználású hitel feltételei.

Novembertől változások lesznek az energetikai tanúsítvánnyal kapcsolatban

Egy korábbi cikkünkben már taglaltuk, mit árul el nekünk egy ingatlanról az energetikai besorolás és miért fontos része az energetikai tanúsítvány minden ingatlan adásvételi folyamatnak.

Az energetika és a fenntarthatóság nem csak divatos, de financiálisan is fontos kérdések, ezért mind az eladói, mind pedig a vásárlói oldal számára fontos információ, hogy idén novembertől új szabályozás lép majd életbe a tanúsítvánnyal kapcsolatban.

Ki örökli az ingatlant?

Egy családtagunk, szerettünk elvesztése érzelmileg rendkívül terhelt esemény, az öröklés kérdésköre pedig gyakorta fokozza a nehéz érzelmi állapotot, sokszor okoz családon belüli vitákat.

Így hatnak az ingatlanvásárlás folyamatára a globális trendek

Az ingatlanpiaci trendek és vevői szokások állandóan változnak, és ezeknek a változásoknak az ingatlanvásárlások folyamatára is nagy hatásuk van. A globálisan megfigyelhető trendek szinte minden esetben hatást gyakorolnak az ingatlanpiacra, és új kihívásokat vethetnek fel vásárlói és eladói szempontból is.

Ebben a cikkben 5 fontos trendet mutatunk be, melyek nagy hatással vannak az ingatlan adásvételre és mind az eladói, mind a vevő oldalt jelentősen érintik.