+36 (30) 338 0099

Amit Belváros-Lipótvárosról, Budapest V. kerületéről tudni érdemes

Budapest V. kerülete a főváros lüktető szíve. A pezsgő városrészt szemet gyönyörködtető épületek és turisztikai látványosságok tarkítják, világszínvonalú nagyvárosi életvitelt, szolgáltatásokat, vásárlási lehetőségeket és szórakozási lehetőségeket nyújt az itt lakók és az ide látogatók számára.

Amit Újpestről, Budapest IV. kerületéről tudni érdemes

Budapest IV. kerülete Budapest északi részén, a Duna által kettészelt főváros pesti oldalán fekszik. A kerületi önkormányzat által megállapított neve Újpest, hisz a terület nagy része az 1950-es fővároshoz csatolása előtt is ezt a nevet viselte. Az akkori települést az 1830-as években alapították, 1841-től viselte önálló köszségként az Új-Pest nevet. 1907-től a rohamos ipari fejlődésének köszönhetően kivívta a város címet, ekkor már ipari termelés tekintetében az ország negyedik legjelentősebb települése volt.

Amit Óbuda-Békásmegyerről, Budapest III. kerületéről tudni érdemes

Óbuda-Békásmegyer a budai oldal legnagyobb kerülete, területe összesen 39,7 km2. Tájai a Budai-hegység és a Pilis domborulataiig nyúlnak, a kerület keleti részén sík területek jellemzőek és közigazgatásilag hozzá tartozik az Óbudai-sziget is. Városrészei: Aquincum, Aranyhegy, Békásmegyer, Csillaghegy, Csúcshegy, Filatorigát, Hármashatárhegy, Kaszásdűlő, Mátyáshegy, Mocsárosdűlő, Óbuda, Óbudaisziget, Remetehegy, Rómaifürdő, Solymárvölgy, Táborhegy, Testvérhegy, Törökkő, Újlak (egy része) és Ürömhegy. A III. kerületet keleten a Duna, délen a II. kerület, északon és nyugaton pedig Solymár, Üröm és Budakalász határolják.

Amit Budapest II. kerületéről tudni érdemes

Budapest II. kerülete az élő történelem és a magas színvonalú, elit modernitás elegye. A régészeti leletek szerint a terület már a római korban is lakott volt, majd a középkorban számos kisebb, Buda-környéki település helyezkedett el itt.

Amit Budavárról, Budapest I. kerületéről tudni érdemes

Budavár méltán viseli az I. kerület címet, hiszen hajdan itt született meg fővárosunk, majd évszázadokon át a budai Várhegy volt az ország középpontja és ma is számos nemzeti jelentőségű látnivaló található meg itt. A kerület összterülete 3,41 km², 5 elkülönülő városrészre oszlik, melyek a budai Várnegyed, a Gellérthegy, Krisztinaváros, a Tabán és Víziváros. Ahogy elnevezése is elárulja, a kerület a budai oldalon helyezkedik el. Szomszédos kerületei északon a II. kerület, délen a XI. kerület, nyugaton a XII. kerület, keleten pedig a Duna határolja.

Budapesti ingatlanvásárlást tervez? Amit a fővárosról tudni érdemes

Ahogy egy korábbi cikkünkben is írtunk róla, az ingatlan értékét nem pusztán annak konkrét adottságai, de annak helye, a környezet, a ferkventáltság is meghatározza. Fővárosunk pedig aligha mutat ebben egységes képet. Ráadásul minden lakóhely változtatás alkalmával fontos figyelembe venni a kinézett környék adottságait, így mielőtt valaki úgy dönt, hogy vidékről Budapestre költözik, vagy városon belül keres új lakhelyet, érdemes információt gyűjteni, tájékozódni.

A 10 leggyakoribb kérdés és válasz a jelzáloghitellel kapcsolatban

Ingatlanvásárláskor a vevők túlnyomó többsége hitelfelvételhez folyamodik, hiszen a több tíz, esetenként akár százmilliós nagyságrendű ingatlanárakat csak kevesen tudják saját tőkéből fedezni.

Itt vannak a részletek: Új fejlemények a CSOK PLUSZ-szal kapcsolatban

A január elsején induló program keretében a vállalt gyermekek számától függően 15-től 50 millió forintig terjedő, kamattámogatott hitelt igényelhetnek az arra jogosultak.

Fellélegezhetnek a gyermeket tervező családok: 2024-ben sem szűnik meg, sőt, megújul a CSOK

Bár a 2024-től életbe lépő, új Családi Otthonteremtési Kedvezmény pontos részleteit csak novembertől ismerhetjük meg, a bejelentést megtették és a legfontosabb információkat már közzé tették az október 25-i kormányinfón.

Elkezdődött a tanév, egekben az albérlet árak. Megéri bérelni?

Bár a tavalyi év végén még stagnáló-csökkenő tendenciát mutattak az albérlet árak és ez év elején még mindig elmaradt az albérlet árak növekedése az inflációtól, őszre megérkezett a nagy bumm és kilőttek az árak.