+36 (30) 338 0099

7+2 dokumentum, amit érdemes beszerezni ingatlaneladás előtt

Ingatlant eladni és vásárolni is komoly döntés, hisz nagy érték cserél gazdát, ezért fontos, hogy minden szervezetten és megfontoltan történjen. Alapos felkészüléssel legtöbbször elkerülhetők az időrabló fennakadások és a nemvárt akadályok a folyamat során.

Önerőként használná ingatlanvásárláshoz a Babaváró hitelt? Ezt ne hagyja figyelmen kívül!

Ingatlanvásárlási célú jelzáloghitel felvételekor a legnagyobb kihívást az igénylők számára általában a bankok által szükségesként megjelölt önerő biztosítása jelenti. Hiába elegendő ugyanis az igénylő havi jövedelme a hitel későbbi törlesztéséhez, megfelelő önerő hiányában a bankok nem biztosítják a vásárláshoz szükséges keretösszeget.

A vételi szándék megpecsételése: Miben más a foglaló, mint az előleg?

Ingatlan adás-vétel során a vételi szándék egyik első, mégis komoly kinyilatkoztatása, amikor a vevő foglalót vagy előleget fizet az eladónak. Nem mindegy azonban, hogy milyen jogcímen adja át a pénzt, ugyanis a két féle helyzet nem csupán megnevezésében, de jogi következményeiben is eltér.

Osztatlan közös tulajdon? Ezekre érdemes odafigyelni!

Ingatlan eladáskor vagy vásárláskor sok olyan fogalommal találkozhatunk, melyekről még korábban talán nem is hallottunk, vagy ha mégis, akkor nem feltétlenül vagyunk tisztában a pontos jelentésével, jogi következményeivel.

A nagy kérdés: érdemes eladás előtt felújítani az ingatlant?

Megbízóink gyakran teszik fel nekünk azt a kérdést, hogy érdemes-e néhány százezret, vagy akár milliós nagyságrendű összeget invesztálni eladó sorba kerülő lakásuk vagy házuk felújítására, számíthatnak-e ebből adódóan nagyobb haszonra, gyorsabb eladásra?!

Már sorban állás nélkül, digitálisan is lekérhetjük a tulajdoni lapot!

A tulajdoni lap alapvetően azt a célt szolgálja, hogy megismerhetőek legyenek egy ingatlanhoz kapcsolódó, alapvető műszaki és jogi ismérvek. Már a szerződéskötést megelőzően, akár a legelső kapcsolatfelvételkor is felmerülhetnek olyan kérdések a felek között, amelyekre megnyugtató és hiteles válasszal csak a tulajdoni lap tud szolgálni, így eladóként és vevőként is érdemes lehet azt egy adás-vételi ügylet korai szakaszában lekérni.

13 nem is olyan egyértelmű eset, amikor fizethet a lakásbiztosítás

Banki finanszírozásnál alapfeltétel, de enélkül is erősen ajánlott egy mindenre kiterjedő biztosítással megvédeni otthonunkat, egyéb ingatlanunkat, és ezt jobb, ha már a vásárlás pillanatában meg is kötjük. Hogy miért?

Megbízna egy ingatlanost? Segítünk, hogyan NE kössön előnytelen szerződést!

Számunkra nem is kérdéses, hogy ingatlan értékesítés során a vevő számára legkifizetődőbb helyzet akkor állhat elő, ha az adás-vételi folyamat során egy jól felkészült szakember kíséri végig, és támogatja az esetleges akadályok és buktatók felbukkanásakor.

Spóroljon akár milliókat - így csökkenhet a vagyonszerzési illeték

Azok számára, akik nem jártasak az ingatlan adás-vétel területén, érdekes és egyben fontos információ lehet, hogy ingatlan vásárlás esetén a vásárló félnek is fizetési kötelezettsége van az adóhatóság felé.

Mit mutat meg nekünk az energetikai besorolás

Ma már senki számára nem meglepő, amikor például egy háztartási gépen energetikai osztály betűkód megjelölést lát. A környezettudatosságra és -védelemre való törekvés érdekében, az uniós direktívának köszönhetően ma már minderől, ami energiát fogyaszt, meg kell határozni ezt a tényezőt.